Skocz do zawartości

Zupa Zbójnicka


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

Pulpety: 50 dag mięsa wołowego (zmielonego), 1 łyżeczka kminku zmielonego, 1 łyżka majeranku, czosnek przeciśnięty, (jajko - gdyby mięso nie chciało się związać). *** Reszta: 1,5 l wody, 3 kostki bulionowe, 1 cebula, 1 marchewka, ostra papryczka lub chili, 1 łyżeczka kminku zmielonego, 1 łyżka papryki słodkiej, 4-5 ziemniaków, papryka konserwowa, 1 puszka fasoli czerwonej, sól, pieprz, tymianek. *** Przygotować bulion. Do zmielonego mięsa dodać majeranek, kminek, 2-3 ząbki czosnku. Robimy małe pulpeciki wielkości, powiedzmy, gałki muszkatołowej. Podsmażyć na tłuszczu cebulę + 1 łyżeczka kminku + łyżka papryki słodkiej (chwilę). Przełożyć do garnka z gotującym się wywarem. Wrzucić pokrojone ziemniaki, marchewkę. Gdy ziemniaki bedą półmiękkie, wrzucamy pulpety. Gdy wypłyną - są gotowe. Teraz dodać: 2 - 3 płaty marynowanej papryki, tymianek, papryczkę ostrą lub chili lub pieprz, czerwoną fasolkę. Kiedy się ponownie zagotuje, zupa jest gotowa. Ja osobiście często dodaję do niej zacierki. Zupa jest bardzo smaczna, można ją podać gościom. Smacznego! :lol: :lol: :D :lol: :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.