Skocz do zawartości

Rosół Chiński


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

- 50 dag piersi z kurczaka, 2 jajka, sos sojowy, czosnek- 4 ząbki, curry,mąka ziemniaczana - wywar z kurczaka, 1 marchew na 2l wody, seler, por, cebula, kapusta pekińska,grzyby suszone chińskie, zielona pietruszka, makaron sojowy - Kroimy piersi z kurczaka na drobne kawałki, dodajemy 4 wyciśnięte ząbki czosnku, ok. 1 płaskiej łyżeczki curry i niewielką ilość sosu sojowego. Oprócz tego dodać 1 czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce. - W tym czasie rozgrzać na patelni tłuszcz, dodać marchew i seler pokrojone w paseczki, 1 cebulę i kawałek pora. Smażyć ok. 2-3 minut. - Przedkładamy je do gotującego się wywaru, wrzucamy kilka pokrojonych namoczonych wcześniej grzybów. Kilka minut pod przykryciem pogotować. - Teraz do odstawionego mięsa dodać 2 rozbite jajka. Dokładnie połączyć z mięsem. - Dodać mięso do gotującego się rosołu, pod przykryciem pogotować jeszcze 5 minut. Odstawić zupę, wrzucić kilka pokrojonych liści kapusty i zieloną pietruszkę. Nalewamy zupę na talerze na makaron sojowy. - Makaronu sojowego nie gotujemy. Zalewamy wrzącą wodą ; kiedy zmięknie, kroimy na mniejsze kawałki. SMACZNEGO :D :lol: :D :D :lol: :D :P :lol: :D :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.