renigliwice Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 - 50 dag piersi z kurczaka, 2 jajka, sos sojowy, czosnek- 4 ząbki, curry,mąka ziemniaczana - wywar z kurczaka, 1 marchew na 2l wody, seler, por, cebula, kapusta pekińska,grzyby suszone chińskie, zielona pietruszka, makaron sojowy - Kroimy piersi z kurczaka na drobne kawałki, dodajemy 4 wyciśnięte ząbki czosnku, ok. 1 płaskiej łyżeczki curry i niewielką ilość sosu sojowego. Oprócz tego dodać 1 czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce. - W tym czasie rozgrzać na patelni tłuszcz, dodać marchew i seler pokrojone w paseczki, 1 cebulę i kawałek pora. Smażyć ok. 2-3 minut. - Przedkładamy je do gotującego się wywaru, wrzucamy kilka pokrojonych namoczonych wcześniej grzybów. Kilka minut pod przykryciem pogotować. - Teraz do odstawionego mięsa dodać 2 rozbite jajka. Dokładnie połączyć z mięsem. - Dodać mięso do gotującego się rosołu, pod przykryciem pogotować jeszcze 5 minut. Odstawić zupę, wrzucić kilka pokrojonych liści kapusty i zieloną pietruszkę. Nalewamy zupę na talerze na makaron sojowy. - Makaronu sojowego nie gotujemy. Zalewamy wrzącą wodą ; kiedy zmięknie, kroimy na mniejsze kawałki. SMACZNEGO :D :lol: :D :D :lol: :D :P :lol: :D :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 To może byc nawet dobre muszę wypróbowac :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Kasiu- wypróbuj, rosół jest pyszny. Ciekawa jestem Twoich wrażeń . Pozdrawiam Cię serdecznie. Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Podona mi sie ten rosołek. Musze też go wypróbować. Dam znać, czy smakował. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.