ina12 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 25 dag czosnku sparzyć wrząca wodą, przelać zimną i obrać ząbki z łusek, ponakładać do słoiczków. Zalewa: 50 g octu 50 g wody 5 g soli 10 g cukru 1 g cynamonu ziarenko pieprzu czarnego 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy Wszystkie składniki zagotować i tą zalewą zalać przygotowane w słoiczkach ząbki czosnku. Czosnek w taki sposób przygotowany najlepiej jeść go dopiero po 3 tygodniach, bo wtedy jest najsmaczniejszy i prawie bezwonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariad Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Jadłam taki czosnek kupiony w sklepie , czy on tak samo smakuje? :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Dario zwróć uwagę czy są takie same składniki i gramatura co podałam w przepisie, jeżeli tak to smak będzie taki sam. Nie tak dawno jadłam kupiony w słoiczku czosnek w oleju z ziołami. Kupiłam na wypróbowanie, bardzo smaczny, łagodny w smaku i bezwonny. Czosnek ten był zrobiony w oleju roślinnym z przyprawami, zioła i ekstrat z papryki. po kolorze widzę że z czerwonej. Nie jest napisane jakie zioła, ja myślę że prowensalskie a osobiście wyczuwam smak oregano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.