Skocz do zawartości

Sałatka Z Czosnku - Ormiańska


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

25 dag czosnku sparzyć wrząca wodą, przelać zimną i obrać ząbki z łusek, ponakładać do słoiczków. Zalewa: 50 g octu 50 g wody 5 g soli 10 g cukru 1 g cynamonu ziarenko pieprzu czarnego 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy Wszystkie składniki zagotować i tą zalewą zalać przygotowane w słoiczkach ząbki czosnku. Czosnek w taki sposób przygotowany najlepiej jeść go dopiero po 3 tygodniach, bo wtedy jest najsmaczniejszy i prawie bezwonny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dario zwróć uwagę czy są takie same składniki i gramatura co podałam w przepisie, jeżeli tak to smak będzie taki sam. Nie tak dawno jadłam kupiony w słoiczku czosnek w oleju z ziołami. Kupiłam na wypróbowanie, bardzo smaczny, łagodny w smaku i bezwonny. Czosnek ten był zrobiony w oleju roślinnym z przyprawami, zioła i ekstrat z papryki. po kolorze widzę że z czerwonej. Nie jest napisane jakie zioła, ja myślę że prowensalskie a osobiście wyczuwam smak oregano.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.