Skocz do zawartości

Golabki Przekladane


tonik17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem tu pierwszy raz, ale nie martwcie sie, nieotruje was. Oto moj przepis 1 kapusta 0,5 - 1 kg miesa. Jak kto woli... 2 jajka 2 sosy bolonskie 20 dag wedzonego boczku kwasna smietana kminek sol, pieprz Kapuste ugotowac w osolonej wodzie (ale zeby nie byla do konca miekka) odlozyc kilka zewnetrznych lisci (tez ugotowanych) tak, aby wylozyc nimi brytwanne i po ostudzeniu poszatkowac na drobno. Pokroic boczek w plasterki i wylozyc nimi brytwanne, a nastepnie odlozonymi liscmi. Mieso wymieszac z jajkami, sosami, kminkiem i doprawic sola i pieprzem wedlug wlasnego uznania. Nastepnie wymieszac mieso z poszatkowana kapusta i umiescic do wylozonej liscmi brytwanne. Na sam wierzch ulozyc z 2-3 liscie kapusty i polac kwasna smietana. Piec ok 1 godz w rozgrzanym piekarniku. Golabki dostaja najlepszy smak po 2-3 odgrzaniu. Polecam, naprawde pycha. Obiadek dla rodzinki nawet na dwa dni. Jak ktos zrobi to prosze o jakies komentarze. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.