Skocz do zawartości

Sloma I Siano W Smietanie


tonik17

Rekomendowane odpowiedzi

0,5 kg makaronu 2 cebule szklanka kremowki 20 dag surowego lub wedzonego boczku lyzka masla 10 dag startego sera zoltego 2 lyzki pietruszki kilka listkow szalwi (jak ktos nie moze dostac, to moze byc z herbatki :lol:) pieprz, sol Rozpuscic maslo, podsmazyc boczek i cebulke. Ugotowac makaron. Do boczku dodac smietane, wrzucic szalwie, sol i pieprz i dusic az do lekkiego zgestnienia. Do ugotowanego makaronu wrzucamy podsmazone miesko z smietana oraz pietruszke, ser zolty i doprawiamy. Polecam, szybki i w miare tani obiadek i bardzo syty

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

DeLarge, to nie moze byc carbonara, bo nie ma w przepisie jaj. A to glowny skladnik Carbonary. Rowniez oryginalny wloski carbonara nie zawiera smietany, to bardziej anglo-wloski wynalazek. Jako ciekawostka dodam, ze nazwa pochodzi od wloskiego slowa "carbone" co oznacza wegiel. Wielu wierzy, ze nazwa ta wziela sie od gornikow, ktorzy ja bardzo lubili. Inni mysla ze nazwa carbonara bierze sie z czarnego pieprzu, ktory jest swiezo mielony do sosu. To tak na marginesie, a przepis brzmi swietnie, jak kazdy oparty na bazie smietany, mniam mniam. Dzieki!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.