Skocz do zawartości

Zupa Porowa


DeLarge

Rekomendowane odpowiedzi

dwa pory 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 selera 1 ziemniak śmietana sól, pieprz cukier masło ew. vegeta kroimy warzywa (marchew, pietruszka, seler) w drobną kostkę wrzucamy warzywa do gotującej się wody ok. 1,5 l po ok 10 min. dodajemy poktojonego w kostkę ziemniaka kroimy wzdłuż umyte dokładnie pory (bez zielonych części) a następnie na cienkie paseczki (Julienne <- tak się chyba nazywa ten sposób) zesmażamy pory na maśle z jedną łyżeczką cukru dodajemy do wywaru, gotujemy wszystko do miękości przyprawiamy a na sam koniec zaprawiamy śmietaną i oto mamy delikatną zupę porową smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Od czasu do czasu gotuje zupę porową i składniki jej są takie same jak w przepisie DeLarge tyle ,że podaje ją zmiksowaną na krem , posypaną startym serem i grzankami. Ale następnym razem podsmażę pory z cukrem jak w tym przepisie , na pewno poprawi to smak mojej zupy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.