Skocz do zawartości
Basia K

Miseczki Z Kiełbasy

Rekomendowane odpowiedzi

8 plastrów szerokiej kiełbasy,najlepiej mortadeli 8 jaj szczypiorek,sól Plastry kiełbasy obrać ze skórki,położyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem.Gdy po podsmażeniu brzegi się podwiną do góry i utworzą miseczki,do każdej wbić po jednym jajku,posypać solą i posiekanym szczypiorkiem.Przełożyć miseczki do żaroodpornego naczynia i zapiec w piekarniku,aż jajka się zetną.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Znałam ten przepis , ale nigdy tego nie robiłam, czekam na większą ilość gości najlepiej po spaniu / bo to danie pasujące na śniadanie/ - jest to typowo Irlandzkie śniadanie do tego jeszcze fasolka w sosie pomidorowym i sok , kawa i dżem. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

danie musi się ciekawie prezentować i tak samo smakować

nawiązując do irlandzkiego śniadania nie zgodzę się iż typowym/tradycyjnym elementem jest fasolka w sosie pomidorowym, jest to naleciałość angielska, typowe dla Irlandii są raczej ziemniaki i potrawy z nich robione

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Moje dzieci do wszystkiego stosują ketchup.Tu też się wyśmienicie sprawdza. Coś podobnego do tego: Z kromek chleba wyrywamy miąższ,zostawiając same "ramki" ze skórek.Obsmażamy je z jednej strony na rozgrzanym tłuszczu,delikatnie odwracamy i w tą "ramkę" wbijamy po jajku.Przykrywamy i dosmażamy.Pyszniutkie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Miseczki z kiełbasy już robiłam.Fajnie się prezentują. Godne polecenia. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja także robiłam już takie miseczki tylko w inny sposób. Krążki mortadeli zarumieniam na mocno rozgrzanym oleju. Nadzienie robiłam z groszku z zalewy. Stopiłam masło, wymieszałam z maką i rozprowadziłam kilkoma łyżkami zalewy, czyli zrobiłam zasmażkę. Jak się zagotowało dodałam do sosu groszek i do smaku dodałam sól, sok z cytryny i odrobinę cukru. Napełniłam koszyczki groszkiem i na wierzch dodałam trochę keczupu. Już dawno tej potrawy nie robiłam, dziekuję Basiu za przypomnienie i dla odmiany muszę te miseczki zrobić z Twojego przepisu. Bardzo podoba mi się też przepis na " RAMKI" nigdy bym nie wpadła na taki świetny pomysł. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.