jacobs Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zetrzeć 1,5 kg ziemniaków, następnie przesmażyć wędzoną słonine z cebulą i dodać do startych ziemniaków.Następnie dodać pieprzu prawdziwego. majeranku dwa jaja oraz odrobine startej gałki muszkatałowej.Wszystko to dokładnie wyrobić.Wziąć jelit kupionych w sklepie z przyprawami do wedliniarstwa, a nastepnie napełnić te jelita lużno w 1/3 pojemności.Wszystko to włożyć do żaroodpornego naczynia zalać tłuszczem i piec około 50 min. w temp.około 150 stopni.Życze smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Podobną kiszkę robiła moja mama w dzieciństwie. Cały czas pamiętam ten smak,chociaż minęło już ok. 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.