Skocz do zawartości

Kiszka Ziemniaczana


jacobs

Rekomendowane odpowiedzi

Zetrzeć 1,5 kg ziemniaków, następnie przesmażyć wędzoną słonine z cebulą i dodać do startych ziemniaków.Następnie dodać pieprzu prawdziwego. majeranku dwa jaja oraz odrobine startej gałki muszkatałowej.Wszystko to dokładnie wyrobić.Wziąć jelit kupionych w sklepie z przyprawami do wedliniarstwa, a nastepnie napełnić te jelita lużno w 1/3 pojemności.Wszystko to włożyć do żaroodpornego naczynia zalać tłuszczem i piec około 50 min. w temp.około 150 stopni.Życze smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.