Skocz do zawartości

Delikatny Biszkopt Z Masa Budyniową I Kokosowa


markoz

Rekomendowane odpowiedzi

BISZKOPT: 1 1/2 szkl. maki tortowej 1/2 szkl.cukru 90 ml oleju 6 jajek 1 lyzka octu 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA: 1 1/2 SZKL. MLEKA 250 g masla 7 lyzek cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 16g 3 lyzki maki pszennej 2 1/2 lyzki maki ziemniaczanej 5 lyzek wody MASA KOKOSOWA 1/2 szkl. cukru pudru 200g wiorkow kokosowych 40g masla Tluszcz i bulka tarta do blaszki SPOSOB PRZYZADZENIA: Biszkopt oddzielic bialka od zoltek.Bialka z cukrem ubic na sztywna piane.Dodawac po jednym zoltku,olej i ocet,chwile mieszac.Na koniec dodac make z proszkiem do pieczenia,wymieszac delikatnie drewniana lyzka.Ciasto przelozyc do wysmarowanejtluszczem i posypanej bulka blaszki o wymiarach 25/40 cm.Piec 30 min.w temp.180 Masa budyniowa Szklanke mleka zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym.W pozostalym mleku rozprowadzic make pszenna i ziemniaczana,wlac do gotujacego sie mleka.Mieszac az powstanie gesty budyn,wystudzic.Maslo z woda utrzec na puszysta mase,dodawac po lyzce budyniu i ciagle miksowac az do uzyskania jednolitej masy . Masa kokosowa Na patelni rozpuscic maslo ,dodac wiorki i cukier.Ciagle mieszajac czekac az sie zarumieni NA BISZKOPT ROZSMAROWAC MASE BUDYNIOWA ,NA WIERZCH WYLOZYC MASE KOKOSOWA. :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.