markoz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 120g masla 150g gorzkiej czekolady 150g platkow kukurydzianych 20g zelatyny 60g cukru pudru 2 zoltka sok z 1 cytryny 250g twarogu 400g smietany kremowki SPOSOB WYKONANIA: Maslo (20g odlozyc) roztopic razem z czekolada,wymieszac z platkami kukurydzianymi.Na papier rozlozyc 12 grudek z masy.dno i boki tortownicy wylozyc papierem do pieczenia.Czekoladowe platki rozlozyc i mocno przycisnac do dna.Forme wstawic do lodowki. Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.Zoltka wtrzec z cukrem na puszysta mase,dodac sok z cytryny.Mase z zoltek utrzec z twarogiem.Smietane ubic na sztywno. Zelatyne rozpuscic lekko ja podgrzewajac.Nastepnie do plynnej zelatyny dodac najpierw kilka lyzek masy twarogowej,po czym polaczyc ja z bita smietana i reszta masy twarogowej.Tak przygotowany krem posmarowac na spodzie i wstawic na 1 godz.do lodowki.Udekorowac odlozonymi grudkami z platkow. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Witaj Markoz! Znam to ciasto, raz go robiłam. Jedna tylko różnica: po nałożeniu płatków czekoladowych do tortownicy, nakłada się na nie 1/3 masy serowej. Na to kładzie się wydrylowane wiśnie, potem resztę masy serowej. Na górę tak jak w woim przepisie, 12 kulek czekoladowych. Bardzo smaczne ciasto i ładnie się prezentuje. Pozdrawiam.Renata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.