apsik Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Widziałam tutaj już różne pianki ,ale może ktoś wypróbuje tą. BISZKOPT Z WŁASNEGO PRZEPISU. PIANKA 2 szkl wody i 1/2szkl cukru zagotować,wsypać 2 galaretki jednokolorowe i 3 łyżki żelatyny, wszystko dobrze wymieszać. Ubić 2 szkl mleka i 2 snieżki idodawać zimną galaretkę,lekko zmiksować.Wykładać na biszkopt bo szybko tężeje,jest tego pełna blacha,dzieciaki to uwielbiają.Dodam ,że na wierzchu można np.zetrzeć czekoladę . :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariad Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Ciekawy przepis jak szybko tężeje to ja spróbuje pokroić w male prostokąty i wykąpie w rozpuszczonej czekoladzie , czy wyjdzie "Ptasie mleczko"? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Myślę, że mojemu synkowi też będzie smakować ta pianka. Pozdrawiam Cię i dziękuję. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dalia Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Witam, mam pytanie odnosnie sniezki, rozumie ze chodzi o te w proszku, ale jak to sie przedstawia wagowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Nie mam akurat w domu śnieżki,żeby sprawdzić ile waży , ale są to snieżki które ubija się w 200 ml mleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dalia Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 dzieki, nie mieszkam w Polsce i dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zrobiłam w sobotę to ciacho i na zachętę wstawiam fotkę.....na upalne dni jak znalazł,jest orzeżwiające i nie za słodkie. Ostatnio robiłam na biszkopcie,ale jak nie chce mi się piec to na spód kładę herbatniki i wierzch polewam polewą.....ma smak ptasiego mleczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa11 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Jeszcze nie jadłam a już ślinka mi cieknie na sam widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Elu niby proste a jak pięknie się prezentuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Dawno nie robiłam już ciasta ale Twoje zdjątko Elu pobudziło moje kubki smakowe :D . Ciacho wygląda smakowicie. Jak zrobię to dam znać jak smakuje. Pozdrawiam Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa11 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 A ja też mam chęć zrobić ten smakołyk. :D Elu czy migdały do posypania będą pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Ewuniu ja sypałam prażonymi płatkami migdałowymi i czekoladą-to już zależy od Ciebie...życzę udanego ciacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa11 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 :D Zrobiłam to ciacho na niedziele:)ma smak ptasiego mleczka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Masz rację Ewuniu,że to takie ptasie mleczko...wygląda pięknie i mam nadzieję że smakowało. :D Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.