apsik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 SKŁADNIKI :lol: 1/2 kg fasoli szparagowej[mrożonej a w sezonie świeżej] 2 cebule kilka marchewek 1 lub 2 papryki czerwone 30 dag kiełbasy koncentrat pomidorowy sól ,pieprz,papryka mielona Dać fasolę na rozgrzany olej dodać przyprawy,dusić aż będzie prawie miękka.Cebulę pokroić w kostkę, papryki w paski ,marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Warzywa i kiełbasę osobno podsmażyć, poddusić,wszystko połączyć ,dodać koncentrat pomidorowy.Można podawać z ryżem ,ziemniakami lub chlebem.SMACZNEGO :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Widzę,że nikt się nie skusił na to proste danie-ja miałam dziś z ziemniaczkami ale jeszcze lepiej smakuje z ryżem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kim Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Znam ten przepis pod nazwą "fasolka ala opera":D rzeczywiście, jest bardzo smacznym i szybkim daniem. Ja przyrządzam ją z fasolki szparagowej ze słoika. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.