Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

ciasto 2 szklanki mąki 1.5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 20 dag masła 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 3/4 szklanki mleka Masa serowa 1/2kg sera 4 jajka 3/4 szklanki cukru 10 dag masła budyń waniliowy z cukrem 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki bakalii Na małym ogniu rozpuścic masło, cukier, kakao, cukier waniliowy i mleko -ostudzic Dodac żółtka wyrobic -dodac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ubic pianę z białek i dodac do masy , wylac ciasto na blachę. Ser zemlec. Masło utrzec z cukrem i żółtkami dodawac stopniowo ser, na koniec wlac budyń rozmieszany w śmietance i pianę z białek ostrożnie wymieszac . Wyłożyc na ciasto kupkami. Piec 60 min w temp. 170 st. Bardzo dobre ciacho !!! :lol: Polecam!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Znam to ciasto i nawet tydzień temu je piekłam.Wmoim przepisie są trochę inne proporcje składników,ale myślę że efekt jest podobny.Ciasto należy do tych które zawsze się udają i bardzo szybko znikają ze stołu.Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja również znam ten przepis. Jest naprawdę super. Polecam wszystkim łasuchom, a zwłaszcza tym, którzy uwielbiają serniki! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasto upiekłam wczoraj ,ale moi synowie nie dopuścili mnie do komputera więc piszę dzisiaj.Placuszek w smaku jest przepyszny,wygląda wspaniale,mam tylko jedno pytanie do was dziewczyny czy w tych miejscach gdzie jest ser ciasto ma opaść bo mi porobiły się lekkie zagłębienia.Nie wiem czy tak ma być ,czy coś zrobiłam żle.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłaś dobrze. Ciasto w tych miejscach zawsze trochę się zapada, bo ser jest cięższy. Ja też lubię to ciasto. Pozdrawiam ćię serdecznie! Renata :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję ci Renatko teraz już wiem że wszystko jest dobrze,placuszek ląduje w ulubionych mojej rodzinki.Pozdrawiam apsik.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wlasnie upieklam "isaure" wedlug twojego Katarzyno przepisu ,nie moglismy sie wszyscy doczekac i ukroilam choc jest jeszcze cieply ,ROZPLYWA SIE POPROSTU W USTACH,mysle ze to ciasto bedzie czsto goscilo na moim stole .super pozdrawiam cie moja droga imienniczko Kate

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Piekłam izaure wg Twojego przepisu i jest bardzo dobra, tylko jak bedę piekła następnym razem to dam więcej sera, napewno będzie jeszcze lepsza. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jestem tego samego zdania ja co do ilości sera to nie trzymam się ściśle wagi zawsze daję trochę więcej bo lubię ser :wink: Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Znam ten przepis tylko troche inna receptura ale ciasto jest super :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jejka, jak ja uwielbiam ciasta z białym serem ;) Dlatego też często piekę Isaure, dla mnie to połączenie Murzynka z twarogiem. Pychotka! Dla tych co lubią ser polecam także Cielaczka (to już autoreklama :razz: ). A tak poważnie, to jedno i drugie ciacho dla mnie bardzo dobre. Pozdrawiam, Justyna.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.