Skocz do zawartości

Pieczarki Z Czosnkiem I Boczkiem


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

S k ł a d n i k i : 45dag małych pieczarek 4dag masła 2-4 plastry chudego, drobniutko pokrojonego boczku 3-4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2,5 dag bułki tartej 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku 1 łyżka soku z cytryny 1. Pieczarki oczyścić. Większe przekroić na pół. Masło roztopić i smażyć grzyby przez 3 minuty, dopóki się nie zrumienią. 2. Pokrojony drobniutko boczek wymieszać z czosnkiem, bułką tartą, pietruszką oraz przyprawami. Posypać nimi pieczarki i smażyć wszystko razem jeszcze przez 10 minut ( bez przykrycia na małym ogniu, często mieszać, by się nie przypaliły). 3. Skropić pieczarki sokiem z cytryny i doprawić. Podawać od razu , przybrane plasterkami cytrny oraz natką pietruszki. :) D E L I C J E ! :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.