dariad Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 2 puszki białej fasoli po (400g) 10 dag boczku wędzonego 3-4 parówki mała puszka koncentratu pomidorowego 1 cebula łyżka oleju 2 łyżki masla 2 łyżki mąki cukier , sól, pieprz pieczywo Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i zeszklić cebulę 2-3 min. i pokrojony w kostkę boczek -dodać masło , a gdy się stopi wsypać mąkę i smażyć na małym ogniu , mieszając 2 min. W rondlu podgrzać fasolę wraz z zalewą , dołożyć pokrojone parówki, zagotować , wlać koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagęścić zasmażką i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. :) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam Cię serdecznie! Rzeczywiście, jest to bardzo szybkie danie. Czasami mam mało czasu na przygotowanie obiadu, więc przepis na tak szybkie wykonanie potrawy mi się przyda. Dziękuję. Renata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Doskonałe szybkie i napewno dobre :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tutunia Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Dokładnie tego szukałam. Koleżanka mi mówiła, że robi fasolkę po bretońsku używając fasoli z puszki. Jest szybciej i podobno smaczniej. Też chcę wypróbować. Dziękuję za ten przepis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.