Danka_nt Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2004 Sernik z piernikami · 1,60 kg sera białego · 1 kost. Kasi · 50 dag cukru pudru · 12 jajek · 2 cukry waniliowe · budyń śmietankowy bez cukru · pierniki w czekoladzie - 1/2 kg Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodać zmielony ser i utrzeć. Pod koniec dodać budyń śmietankowy i ubitą pianę z białek. Całość lekko wymieszać. Połowę masy serowej wyłożyć na posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem dużą, prostokątną blaszkę. Na ser ułożyć szczelnie pierniki, przykryć drugą połową masy serowej i upiec. Piec 1,15 – 1,20 godz. w temp. 200*C. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TECLA Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2004 TEN PRZEPIS JEST CHYBA NAJSZYBSZY BO WYSYŁAJĄC GO 17 .11.04 NA TYM FORUM BYŁ JUŻ 16.11.04 BARDZO SZYBKI SERNIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Mam identyczny przepis w swoich zbiorach i właśnie chciałam zaproponować go na Święta, ale widzę że już jest.Gorąco polecam bo jest to coś zupełnie nowego w smaku,ale naprawdę pyszne.Pamiętam że ja pierwszy raz zrobiłam to ciasto z połowy porcji,bo miałam obawy.Na szczęście okazały się nieuzasadnione.Sernik jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzi Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 mam pytanko czy to sa jakies specjalne pierniki? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ja kupowałam zawsze pierniki w czekoladzie na wagę,takie w kształcie serduszek. Dobre są też Alpejskie paczkowane,ale to już wychodzi drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 zamierzam go jutro upiec bo rzeczywiście kusi mnie to połączenie smakow.dam znac co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 upiekłam go z mniejszej porcji i miałam za mało piernikow ale rzeczywiście jest dobry i już go zjedliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Cieszę się że Ci smakowało Basga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 smakowało-nawet siostra wzięła ten przepis choć niezbyt lubi piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 No ale to ciasto nie wymaga dużo zachodu,więc idealnie nadaje się dla osób które raczej nie przepadają za pieczeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.