Skocz do zawartości

Sos Do Salsy


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

Zalewa: - 2 l. wody,pół szklanki octu, pół kg cukru, 5 łyżek soli. Jeszcze dodać przyprawy: ziele angielskie, listek laurowy, 3 gożdziki, Na wrzącą zalewę wrzucić pokrojone składniki, najpierw marchew, itd..... Gotować około 1 godziny. Na koniec dodać pieprz, chili, bazylię oraz koncentrat pomidorowy. 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w zimnej wodzie. Chwilę pogotować. Dać do słoików, pasteryzować 15 minut. Składniki: 1 kg marchwii 1 kg cebuli 1 kg papryki 1 kg pomidorów 1 kg gruszek 1 kg jabłek 1 kg kabaczka lub cukinii 1 kg śliwek węgierek Z podanej ilości wychodzą 22, 23 słoiki- 330 ml

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.