Skocz do zawartości

Dżem Wiśniowy Z Wiórkami Kokosowymi


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg wiśni, 50 dkg cukru, 1 żel-fix, 6 dkg wiórek kokosowych, 1/2 cytryny. Wiśnie wydrylować. Zmiksować i gotować przez 10 minut. Wymieszać z wiórkami kokosowymi, sokiem z cytryny, żel-fixem i gotować jeszcze przez 3 minuty. Gorący dżem przełożyć do czystych słoiczków. SMACZNEGO! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj Reniu! Dziękuję bardzo za podane przepisy na dżemy. Mój mąż bardzo lubi sobie zjeść kanapkę z twarożkiem czyli z serkiem śmietankowym " Zielona łąka" i na tym serku smaruje dżem. Takich dżemów jeszcze nie jedliśmy będzie nowość, tylko szkoda że tak długo muszę czekać żeby je zrobić. Ten serek jest 500g w wiadereczku. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam Cię Ineczko bardzo serdecznie! Mam w zanadrzu jeszcze kilka ciekawych pomysłów na dżemy. Na pewno podzielę się nimi. Podobnie jak Twój mąż bardzo lubię chleb z serkiem i dżemem. Nie ma jak własnoręcznie wykonany dżem! Pozdrawiam Cię cieplutko, choć za oknem dziś straszna zawierucha. Renata :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.