Justyna.K Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 renigliwice super Ci wyszedł ten salceson robiłaś z przepisu gabi-ostrej wyglada naprawdę jak salceson. W jakiej butelce robiłaś ilu litrowej ??? :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Witaj Justynko- robiłam go w butelce 1,5 litrowej. Wystającą, niepotrzebną część obciełam i na stojąco wstawiłam do lodówki. Już po godzinie był gotowy. Pozdrawiam. Renata :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Dokładnie Renatko- godzinka w lodówce u mnie też wystarczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Gabi i Renatko salceson zrobiłam, dodałam 30 dag herbatników i 10 dag rodzynek. Musiałam zrobić w butelce 2 l bo mniejszej nie miałam, a chłodzenie i wstawienie dokładnie takie same. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 A jak smakowało Halinko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Domownikom smakowało :grin: a w pracy najpierw było zaskoczenie co ja znowu przyniosłam a póżniej powiedzieli że mogę co drugi dzień przynosic :grin: :) trochę mało miałam bakalii , ale następnym razem już nie będzie na próbę więc się przygotuję i będzie jeszcze lepsze :grin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Super Kasiu że smakowało.Mój ślubny też dopomina się o następną porcję,więc chyba trzeba zakasać rękawy i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Robiłam salcesonik pare dni temu/jeszcze nie mialam możliwości dodania zdjęć/,nie miałam akurat butelki i zrobilam w silikonowej keksówce z karbowanym dnem,fajnie wyglądał po odwróceniu a smak takiej czekoladowej galaretki bardzo nam odpowiadał. Teraz zastanawiam się,czy nie zrobić takiej galaretki jako deser,np z bitą śmietaną,już bez dodatku ciastek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 jA TEŻ ZROBIAM SALCESONIK MIAŁAM PRAWIE BUTELKĘ 2 LITROWĄ JAKOŚ WYDAWAŁO MI SIĘ ŻE TEJ MASY JEST ZA MAŁO WIĘC ZROBIŁAM Z PODWÓJNEJ PORCJI . CIASTEK TAK NA OKO.jUTRO POSTARAM SIĘ KLIKNĄĆ ZDJĘCIE BO SALCESONIK STOI W LODÓWCE A JUTRO IDZIE DO TREŚCIOWEJ MAM NADZIEJĘ ŻE NIE ZAPOMNĘ .pOZDRAWIAM. AHA MASA JESZCZE GORĄCA PYSZNA :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Gabi nawet się nie pochwaliłam, salceson nam smakował i wystarczyło w zupełności bo miałam jeszcze inne ciasto. Mój salceson był szeroki i nie miał gładkiej dolnej części bo taki fason był butelki. Mój tata powiedział na herbatniki, ale to tłuste mięso jakie jest miękkie w tym salcesonie, wiek robi swoje i proszę się nie dziwić, wytłumaczylam tacie dokładnie. Mogłam też zrobić zdjęcie. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Witajcie to mój salceson chyba przedobrzyłam z żelatyna salceson się aż świeci naprawdę przypomina salceson jednak u mnie ciasteczka uciekły do góry niewiem czemu smak TAKA CZEKOLADOWA GALARETKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonka221 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 mam pytanie odnosnie salcesonu gabi ostrej czy margaryne dajecie zimna rozpuszczona?i odnosnie zelatyny czy rozpuscic ja w tym mleku przegotowanym i cieplym?prosze odpiszcie!Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Iwonko ja margarynę rozpuszczałam razem z mlekiem,ale żelatynę najpierw namoczyłam w niewielkiej ilości zimnego mleka,a jak już napęczniała to na maleńkim gazie rozpuściłam ją i dodałam do reszty.Podobno żelatyna nie lubi gotowania,więc ja na wszelki wypadek zawsze robię po swojemu-nawet jak w przepisie jest inaczej.Mam nadzieję że pomogłam.Pozdrawiam.Gabi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonka221 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dzięki Gabi za odpowiedz.Mam już salcesonik włożone do butelki.Jutro odbędzie się konsumpcja.Pozdrawiam gorąco!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.