Skocz do zawartości

Dwie Sałatki Dla Amatorów Czosnku


Miuriel

Rekomendowane odpowiedzi

sałatka z winogrona: Proporcje podaje orientacyjne. Składniki: -winogrona (duża kiść) - żółty ser (ok 200 g) - kiełki soi (puszka) Sos: - jogurt naturalny - majonez - czosnek ( np. 2 ząbki) Winogronka przekrajamy na pół, wyciągamy pestki, ser ścieramy na tarce. Mieszamy majonez z jogurtem i zgniecionym przez praskę czosnkiem, wlewamy do sałatki. Najlepiej smakuje zaraz po wymieszaniu. Sałatka z tuńczykiem: - puszka tuńczyka w sosie własnym - puszka kukurydzy - puszka ananasa - 10 dag rodzynków sparzonych - majonez - 3 ząbki czosnku Ewentualnie suszone śliwki i koperek do dekoracji.

post-4613-1169211810_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wypróbuj bo warto, moja rada, jeść od razu po zrobieniu, bo potem winogrona puszczają sok i nie wygląda już tak apetycznie, chociaż zjadliwa jest. Z kiełkami nie powinno być problemu, można je dostać nawet u nas a tu jest tylko jeden sklep.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.