Skocz do zawartości

Afrykańczyk


Danka_nt

Rekomendowane odpowiedzi

Afrykańczyk Biszkopt 4 jaja 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jaja ubić z cukrem, dodać (przesiać) mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec ok.15 min. w temp. 180*. Najlepiej sprawdzić patyczkiem. Beza kokosowa 20 dkg wiórków kokosowych 1 ½ szkl. cukru pudru 6 białek Ubić białka z cukrem na sztywno, dodać wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Upiec w identycznie takiej samej blaszce jak biszkopt. Blaszkę wyłożyć natłuszczonym pergaminem. Piec ok. 40 min. w temp. 200* (Beza musi być lekko zrumieniona). Krem ananasowy 2 p. ananasa 2 żółtka 1 kost. Kasi 1 szkl. cukru pudru 2 budynie waniliowe Na soku z odsączonych ananasów ugotować 2 budynie waniliowe. Ananasa pokroić w kostkę. Z żółtek, Kasi, i cukru pudru utrzeć krem i partiami dodawać przestudzony budyń.(Wszystko robić mikserem). Do kremu dodać pokrojone ananasy i wymieszać łyżką. Na biszkopt włożyć bezę kokosową, potem krem ananasowy. Na wierzchu zrobić polewą czekoladową esy floresy. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.