Skocz do zawartości

Buraki Na Barszcz I Nie Tylko.....


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

Buraki ugotować. Obrać. Dać do słoików litrowych w całości mniejsze lub pokrojone większe. Na słoik: łyżka cukru, pół łyżeczki soli , łyżka octu. Zalać wodą z kranu. Zakręcić, pasteryzować słoiki 15-20 minut. Zalewę można użyć do barszczu. !0 minut przed końcem gotowania zupy można dać buraki starte. Buraki można też użyć do sałatki a płyn wypić doprawiając odpowiednio. :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Witajcie, buraczki zrobiłam tydzień temu i właśnie otworzyłam jeden słoik żeby sprawdzić jak smakują i czy da się je wykorzystać np. bo barszczu.Rzeczywiście buraczki są jak świeżo ugotowane, pyszne ! Ponieważ w zimie dużo korzystam z buraczków muszę jeszcze zrobić, tym bardziej że zrobiłam tylko 5 słoików na próbę. Basqa spróbuj koniecznie, na pewno się nie zawiedziesz. Polecam.Dziękuję Reni za nowy pomysl na buraki.Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.