renigliwice Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Buraki ugotować. Obrać. Dać do słoików litrowych w całości mniejsze lub pokrojone większe. Na słoik: łyżka cukru, pół łyżeczki soli , łyżka octu. Zalać wodą z kranu. Zakręcić, pasteryzować słoiki 15-20 minut. Zalewę można użyć do barszczu. !0 minut przed końcem gotowania zupy można dać buraki starte. Buraki można też użyć do sałatki a płyn wypić doprawiając odpowiednio. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Takie buraki też robię i potwierdzam,są super do zupy jak i jako dodatek do obiadu bądź sałatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Ja tez robie takie buraki i potwierdzam,ze sa super. Pozdrowionka!!! :grin: :grin: :) :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Nigdy jeszcze nie robiłam buraczków w słoikach a bardzo je lubimy więc w sezonie buraczanym muszę spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Zawsze w sezonie robię takie buraczki są super dobre :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Witajcie, buraczki zrobiłam tydzień temu i właśnie otworzyłam jeden słoik żeby sprawdzić jak smakują i czy da się je wykorzystać np. bo barszczu.Rzeczywiście buraczki są jak świeżo ugotowane, pyszne ! Ponieważ w zimie dużo korzystam z buraczków muszę jeszcze zrobić, tym bardziej że zrobiłam tylko 5 słoików na próbę. Basqa spróbuj koniecznie, na pewno się nie zawiedziesz. Polecam.Dziękuję Reni za nowy pomysl na buraki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Reni, :P jak zwykle podajesz wspaniałe pomysły (niejednokrotnie korzystałam juz z twoich przepisów) Zrobiłam te buraczki - są super.Musze zrobić więcej, :P dzięki, pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Reni, czy takie buraczki można w zimie zetrzeć na drobnej tarce i zrobić zasmażane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Minia, myślę że tak bo po otwarciu słoika masz takie buraczki prawie jak świeżo ugotowane, wystarczy tylko zetrzeć na tarce , doprawić i zasmażyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedź. W ogródku urosły mi buraki wielkości piłeczki pingpongowej i ich żywot skończy się w słoikach w/g Twojego przepisu. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ja do tej pory robiłam buraczki tarte do słoików, ale myślę że w całości na pewno można wykorzystać i do innych potraw. Dzięki za przepis i ja z niego skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam serdecznie! Podnoszę temat, bo sezon buraczany w pełni i dziś właśnie wkładam buraki w słoiki. W zimie będą jak znalazł. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.