Skocz do zawartości

Zupa Z Boczniaków


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka boczniaków, margaryna do smażenia, wywar mięsny, 1 główka czosnku, ziemniaki, kika plastrów wędzonki, sól, papryka ostra. Boczniaki pokroić na drobne paski, odkrajamy trzony (są gorzkie ). Podsmażyć na tłuszczu aż będą miękkie.Poddusić pod przykryciem kilka minut. Do gotującego się wywaru przedkładamy podsmażone boczniaki. Przykryć i gotować. Na margarynie podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki, lekko obsmażyć. Dać do zupy także pokrojone ziemniaki. Gotować do ich miękkości. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną szynkę i dać do zupy. Dodać zieleninę- szczypiorek, pietruszkę, koperek, lub jedno z tych ziół. Dodać niewielką ilość ostrej papryki, by zupa nie była mdła. :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.