Skocz do zawartości

Zupa Z Serka Topionego


felicity

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję pyszną i łatwą do wykonania zupkę :grin: Składniki: -2 serki topione (w kostkach typu tylżycki) -2,3 marchewki -2 łyżki śmietany -8 łyżek drobnego makaronu (np.czarnecki) -1,2 łyżki mąki -1 por -1 kostka rosołowa -zielona pietruszka -Jarzynka, pieprz, sól do smaku W 2l wrzącej wody rozpuścić kostkę rosołową i dodać Jarzynkę. Marchewkę pokroić w kostkę a por w prążki. Dodać do rosołku i gotować ok.25 min aż warzywa zmiękną. Nalać do garnuszka trochę gorącej wody i rozpuścić w niej 2 serki topione, dodać mąkę i śmietanę. Wymieszać i razem z makaronem dodać do zupy-gotować ok 10 min. Doprawić i na talerzach posypać pietruszką. *Można jeszcze posypać żóltym, starkowanym serkiem...mniam...mniam... :grin: Polecam gorąco i życzę smacznego !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Ja robię podobną zupkę :razz: Poza powyższymi składnikami dodaję do niej jeszcze kulki z mięsa mielonego (doprawione, jak na kotlety mielone i obsmażone na złoty kolor) oraz drobno posiekane pieczarki. Wszystkie warzywka oraz pieczarki przed wrzuceniem do zupy, smażę na patelni.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.