Danka_nt Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2004 Ryba w zalewie pomidorowej. 1,5 kg ryby odfiletowanej (np. miruna lub morszczuk) 1 szkl. octu (może być trochę mniej) 1 szkl. oliwy 4 szkl. wody 1 duży przecier pomidorowy 1/ 2 słoika keczupu 5 dużych cebul pokroić w talarki liście laurowe (3-4), ziele angielskie, pieprz 3 łyżki cukru ½ łyżki soli Ryby posolić, obtoczyć w jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką. Upiec na ciemny kolor żeby nie były miękkie. Ocet, wodę, oliwę, koncentrat, keczup, cukier, sól, liście, ziele, pieprz zagotować. Ryby układać partiami i przekładać cebulą, którą należy wyłowić z zalewy. Zalać gorącą zalewą. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Dostałam podobny przepis od znajomej,wypróbowałam jest smaczna.Do zalewy pod koniec kiedy już się zagotuje oprócz cebuli dodaje jeszcze ogórki konserwowe pokrojone i paprykę.Przekładam zalewą rybę,najlepsza na drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Apsiku przepis o którym mówisz to chyba ryba po japońsku.Robiłam ją na święta,tyle że ja smażę filety nie w bułce a w cieście. Bardzo nam wszystkim smakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.