Gość Lakat Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Biszkopt: 4 całe jajka 1 szklanka cukru Wszystko ubić, dodać : 1,5 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1/2 litra śmietany 30% 3/4 szklanki cukru pudru 2 opakowania śmietan fix Wszystko zmiksować. Nasączenie: ok.3/4 szklanki wody sok z cytryny kieliszek wódki syrop z anansa z puszki Dodatkowo: 1/2 dżemu śliwkowego wymieszanego z 1/2 marmolady wieloowocowej ananas z puszki do dekoracji Upieczony biszkopt przekroić dwa razy. Pierwszą warstwe nasączyć nastepnie wysmarować dżemem z marmoladą i cienką warstwą kremu, następną warstwe także nasączyć położyć na tort i wysmarować kremem. Trzecią warstwe nasączyć, przykryć całość. Wysmarować całość resztą kremu i udekorować ananasem. Można udekorować jeszcze czekoladą najlepiej pokruszoną i wiórkami kokosowymi. Jeśli chcecie aby tort wyglądał okazale to można zrobić podwójną ilość kremu, chociaż ja robiłam z tej ilości na urodziny syna i wyszło pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.