Skocz do zawartości

Pączki + Zdjęcia


Rekomendowane odpowiedzi

PĄCZKI

SKŁADNIKI:

:razz: 50 g drożdży

:razz: 1 szkl. mleka

:wink: 0,5 kg mąki

:wink: 3 jajka

:razz: 1 kieliszek wódki (po to by ciasto nie chłonęło oleju)

:razz: 1 cukier waniliowy

:arrow: 100 g margaryny rozpuszczonej

:arrow: marmolade

SPOSÓB WYKONANIA: Drożdże rozkruszyć , posypać łyżką cukru i zalać ciepłym mlekiem tzn (z jednej szklanki odlać trochę mleka , podgrzać resztę zostawić na później).Zostawić do wyrośnięcia.Dodać resztę składników(oprócz marmolady oczywiście).

Wszystko wyczaskać drewnianą łyżką.Jak masa będzie jednolita pozostawić do wyrośnięcia ok.60 minut.

Stolnicę opruszyć mąką wałkować placek (nie za cienko) ja robię pączki kubkiem daję na placek łyżeczkę marmolady ,przekładam placek i wycinam kubkiem.PĄCZEK GOTOWY. Mam nadzieję że dobrze to wytłumaczyłam :oops:

Smażę na palmie.Gotowe posypuje cukrem pudrem POLECAM :wink:

Przy najbliższej okazji wkleję zdjęcia jak oczywiście będę robić pozdrawiam :wink:

dzisiaj robiłam to tak dla zachęty :wink:

Dołączona grafika

pączki są delikatne, puszyste pyszne :wink:

Dołączona grafika

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.