Skocz do zawartości

Pączki + Zdjęcia


Rekomendowane odpowiedzi

Gargus mi też weszło więcej mąki, a tak naprawdę to liczą się chęci. Co ja bym dała żeby mi mąż zrobił pączki....... :wink: Zauważyłam, że jesli ciasto jest trochę "lużniejsze" to pączuchy są bardziej puszyste. Nie przesadź z tą mąką :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Paczuchy SUPER!!!!! :wink: :wink: ,

no wreszcie moge powiedziec ze mam dobry przepis na paczki-dzieki JUSTYNA ;) ,

nawet moja zonka sie skusila , co rzadko je takie rzeczy, ale jak jej powiedzialem ze sa

z nadzieniem rozanym to sprobowala- a moja cora sie jeszcze zachwyca,

polecam wszystkim przepis Justyny i zycze SMACZNEGO.

pozdrowionka wszystkim :) :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzesc dziewczyny!!!!!!!!tu zonka gargusia.paczki pycha :wink: zjadlam az 2.jeden wczoraj a drugi dzis,a moj gargus wszamal prawie wszystkie :wink: ,on moze ja musze uwazac.macie jakis fajny przepis na kokosanki??prosty i latwy??lub slyszalam o przepisie na rafaello,podobno robi sie go z ciastek i na zimno??tzn do lodowki nie do piekarnika??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj żonko gargusia super że pączki smakowały bardzo się cieszę .Co do kokosanek to np. znalazłam coś takiego

http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...mp;hl=kokosanki

http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...mp;hl=kokosanki

może coś cię zainteresuje :wink: pozdrawiam :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...

A ja mam takie pytania kiedy dajecie rozpuszczony tłuszcz-kiedyś gdzieś czytałam że jak się da go za wcześnie to spowolni wzrost ciasta.Po drugie czy robiąc z tego przepisu ugniatacie też ręką czy tylko mieszacie za pomocą łyżki,mnie też zawsze wydaje się że ciasto jest za rzadkie i dosypuję mąki-nie wiem czy dobrze robię.Nie umiem tak formować by marmolada potem nie wypływała i stosuję inną metodę z gazety wyczytaną.Wykrawam szklanką na to daję dżem boki smaruję surowym białkiem przykrywam drugim wyciętym krążkiem i zlepiam. :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.