ina12 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Dorunia sernik smakował, ja napisałam że w niedzielę go dopiekłam i masa serowa się ściągła i dlatego mogłam dodać zdjęcie bo już był udany. Wpadłam na taki pomysł i się dziwiłam że mi sie udało, to było na chybił, trafił. Dopisuję że na zdjęciu wyszedł kremowy a w rzeczywistości masa była jaśniejsza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Halinko bardzo się cieszę,ja chyba nie doczytałam do końca i dlatego taka gafa,ale to nic najważniejsze,że ciasto wyszło i smakowało. Pozdrawiam :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Dorunia sernik smakuje aż za bardzo bo już dużo zniknęło-pomimo tego że ciepły jeszcze. Jest bardzo delikatny w smaku,pachnie wspaniale ,no po prostu pyszota. Radziłaś Doruniu ,żeby nie robić z serków z biedronki a ja właśnie z nich zrobiłam bo dopiero dzisiaj doczytałam,ale to nic nie popsuło. Wystawiam 5 i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Ja zawsze piekłam z innych serków i do tych się przyzwyczaiłam i jak zrobiłam z serków z biedronki to on był po prostu inny w smaku,ale również smaczny.Bardzo się cieszę Elu,że smakował i dziękuję za ocenę. Pozdrawiam :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Upiekłam sernik,ale w tortownicy,a nie na blaszce...jest smaczniutki jak zwykle,ale musiałam go piec dłużej i jeszcze z przygodami,bo chyba z sernika nakapało mi do piekarnika i zadymiło całe mieszkanie więc musiałam takie nie upieczone wyjąć,umyć piekarnik i wstawić do dalszego pieczenia sernik,ale udał się :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dorunia ja piekłam go w tortownicy ale u mnie troszeczkę musiało wykapać tłuszczu i tylko trochę się dymiło jak otworzyłam drzwiczki do sprawdzenia. To dopiero ładną przygodę miałaś, ja napisałam że na drugi dzień go dopiekłam i też doszedł do siebie i był udany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Przygodę miałam masz rację Halinko,ciasto włożyłam do piekarnika i siedziałam na smacznym i mąż siedział razem ze mną w pokoju i oglądał telewizję i jak wyszedł do kuchni to mówi,ale zadyma się nam zrobiła z piekarnika...w pierwszej chwili to myślałam,że ciasto się spaliło,ale jak otworzyłam drzwiczki to zobaczyłam,że to nakapało z ciasta i się tak smaży :-D Pierwszy i ostatni raz piekłam ten sernik w tortownicy...na blaszce zawsze piekę go 1 godzinkę i wyłączam piekarnik :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedroneczka Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Doruniu skorzystałam z Twojego przepisu i upiekłam ten serniczek. Wyszedł przepyszny oczywiście daje mu 5. Ponieważ uwielbiam serniki z owocami dodałam maliny. Serki były z Biedronki i nie mam nic do zarzucenia. Pozdrawiam i dziękuję za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Bardzo się cieszę,że smakował sernik i dziękuję za ocenę :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedroneczka Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 A czy masa serowa z dwóch porcji może być? bo zastanawiam się czy ciasto sobie wtedy poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Ja nigdy nie robiłam z dwóch porcji,ale myślę,że ciasto sobie poradzi tylko wydłuży się czas pieczenia :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedroneczka Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Dziękuje za szybką odpowiedz Doruniu :grin: też sądze ze czas pieczenia będzie musiał być wydłużony jak go zrobię to napiszę co wyszło mi z podwójnej porcji pozdrawiam :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniar Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam.Piekłam serniczek w sobotę.Pycha.Kupiłam serki Danio( 2 po 400 g).Też mi wyszedł ciemniejszy.Muszę na drugi raz na wierzch zostawić mniej tego ciemniejszego ciasta niż na dół,albo wziąć więszą blaszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Witajcie właśnie owy serniczek siedzi w piekarniku jak wyszedł napisze później. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.