behatka Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Podaję przepis na pączki wielokrotnie sprawdzony przez moją rodzinę i moje koleżanki, zawsze się udają, plusem jest również to, że z ciasta od razu formuje się pączki i dopiero one mają wyrosnąć. 0,5 kg mąki wrocławskiej 0,5 kg mąki krupczatki 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 łyżka smalcu 10 dag drożdży 1 kieliszek spirytusu 7 żółtek 1 jajko 10 dag cukru 0,5 litra mleka Z mleka, drożdży zrobić zaczyn. Żółtka+jajko+cukier utrzeć.Tłuszcze roztopić. Połączyć wszystko i wyrobić ciasto jak każde drożdżowe. Od razu formować pączki, zostawić do wyrośnięcia, smażyć na głębokim tłuszczu.Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margo Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 :wink: fajnie ze znalazlam przepis na paczki bo przeciez zbliza sie tlusty czwartek to wyprobuje i oczywiscie napisze jak wyszly, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behatka Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Czekam na opinię. Przepis ten ma bardzo wiele lat - ponad 30. Moja ciocia go dostała chodząc jako młoda mężatka na kurs gotowania organizowany przez Koło Gospodyń Wiejskich.Mi osobiście pączki z tego przepisu zawsze wychodzą i najbardziej smakują. Życzę powodzenia i smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margo Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 :wink: paczki wyszly rewelacyjnie , sama sie nie spodziewalam ze sie az tak moga udac bo robilam pierwszy raz,mniam mniam, dzieki. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behatka Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Cieszę się, że Ci się udały, ja pisząc też się nimi zajadam :wink: A gdzie moja dieta?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.