ina12 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Ja mam piekarnik elektryczny, piekłam na tradycyjnym pieczeniu w temp. 180*C przez 45 min. Ottawa radzę kontrolować pod koniec patyczkiem, bo ja tak zawsze robię. Pomyślałam sobie że można by było wpierw podpiec ciasto i wtedy wyłożyć brzoskwinie to by nie opadły na dno blaszki. Może Renia na ten temat się też wypowie. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Nie wiem Ineczko, czy to dobry pomysł z podpiekaniem ciasta. To ciasto jest delikatne, mógłby się zrobić zakalec. A może przed daniem owoców do ciasta posypać je maka, tak jak się robi, np. z rodzynkami. Jednak,kto nie próbuję, ten się nie dowie. Można wypróbować te sposoby przy następnym pieczeniu tego ciasta. Pozdrawiam . Renata :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Nie robiłam jeszcze tego ciasta,ale myślę że aby owoce się nie zapadały można spróbować posypać ciasto tartą bułką,ja robiłam tak kiedyś z innym ucieranym ciastem i pamiętam że wyszło dobre. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Halinko... dziekuję Ci serdecznie za odpowiedź... a co do brzoskwiń, to wydaje mi się, że i tak ladnie wygladają, czy są na górze, czy są dole, w sumie, chodzi o smak ciasta, i myslę, że z cala pewnością, jest one bardzo dobre! Pozdrawiam serdecznie. Jola :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Jolu zapewniam Ciebie że ciasto jest bardzo dobre. Myślałam o podpieczeniu ciasta dlatego bo jest luźnej konsystencji i jak kładzie się owoce one od razu się zapadają. Jak jest ściślejsza konsystencja to ja sypię tartą bułkę gdy owoce są soczyste. Jeszcze raz to ciasto polecam, jest bardzo pyszne i rozpływa się poprostu w ustach. Najlepiej będzie tak jak doradziła Renia, pokroić i odwrócić jak będzie chciało się mieć brzoskwinie u góry. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola91 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 ja robie prawie takie same, tylko daje 2,5 szklanki mąki, 5 jajek i nie daje wody, z jabłkami i nie opadają na dno, brzoskwinie może tez nie opadna, spróbuje zrobic i napisze jak wyszło ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anna maria Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 ciasto jadą goście zwany też przysmakiem teściowej lubi je mój szwagier...siostra je często robi najczęściej z jabłkami...jest takie sobie... ja osobiście wole bardziej wymyślne i dla mnie ciasto ma być pracochłonne! no i wolę kruche! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mychulec Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Musiałam upiec na dzisiaj do pracy upiec ciacho, a że czasu było niewiele skorzystałam z tego przepisu, efekt: SUPER!!! Ciasto bardzo smaczne, ilość jak dla mnie akuratna, aaa.... i brzoskwinie pokroiłam na 2 cm plastry i nie zapadły się, zostały na wierzchu :razz: ciasto wilgotne, smaczniusie :razz: Pozdrawiam autorkę :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Cieszę się, że Ci wyszło i smakowało to ciasto. Rzeczywiście brzoskwinie nie można dawać w dużych kawałkach, wtedy nie zapadną się w cieście. Pa. Renata :wink: :razz: :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Jestem roztrzepana, w przepisie teraz pisze że dać pokrojone brzoskwinie, czyżbym na na samym początku nie zauważyła jak piekłam? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Musiałaś nie zauważyć Ineczko, bo ja niczego od samego początku nic w nim nie zmieniałam. Pa. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Reniu ja sobie przypomniałam, ja je kroiłam tylko w zbyt duże kawałki. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainoh7 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 a jak mam blaszke 26 cm na 37 to dac podwójna porcje wszystkich składników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Na ten rozmiar blaszki musisz zrobić ciasto z podwójnej porcji wszystkich składników. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.