Skocz do zawartości

Schab Po Włosku


ulinek77

Rekomendowane odpowiedzi

Schab po włosku - schab - ser żółty - olej do posmarowania - przyprawy wg uznania - ok. 5-6 cebuli - majonez - ketchup - papryka słodka Mięso przygotować jak na schabowe. Następnie tak przygotowane mięso poukładać na blaszce wysmarowanej olejem. Wszystko dokładnie posypać przyprawami według uznania. Na to wyłożyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę i dokładnie posmarować majonezem. Na to wszystko posypać starty żółty ser. Polać ketchupem i posypać papryką słodką. Piec około 40 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja znam podobny przepis na kotlety schabowe ale trochę inny. Na blaszce do pieczenia układam rozbity schab, posypuję solą i pieprzem do smaku. Nastepnie daję cebulkę podsmażoną na maśle, surowe pieczarki starte na tarce o grubych otworach, ser żółty również starty na tarce i majonez. Piekę w piekarniku 40 min. Uwielbiam te kotlety!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Schab jest równie smaczny jak piersi z kurczaka - warto wypróbować.

Jeśli ktoś robił juz karkówkę - to schab również powinien smakować.

Ja właśnie jadłem już kiedyś ten przepis pod nazwą "karkówka zapiekana z serem i majonezem" i rzeczywiście jest to bardzo smaczny sposób na podawanie mięs pieczonych :grin:

post-5244-1174394129_thumb.jpg

na zdjęciu własnia ta karkóweczka z sałatką Coleslaw

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

ja robie coś podobnie tylko smaze kotleciki schabowe i dopiero na to reszte tzn cebule kroje w piórka i dusze z ketchupem, pieczarki tez dusze z wegeta i odrobiną pietruszki i na to ser :grin: i zapiekam dopoki ser sie nie roztopi bo reszta skladnikow jest jeszcze goraca od smazenia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Świetny do tego jest ser mozzarella. Pięknie się rozpuszcza i ma specyficzny smaczek :P

Mhm, podoba mi sie ten przepis.

Proszę mi tylko napisać czy ten ser mozarella daje pod koniec pieczenia czy tak jak w przepisie - zamiast sera żółtego od razu ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.