Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pshemko

Witam:)

wczoraj zrobiłem pieguski i wyszły znakomite aż palce lizać mmmm :))

oto zdjęcia z procesu tworzenia ciasteczek :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasteczka upiekłam ale niestety moje nie rozpływały się i niezbyt rosły.Konsystencja ciasta była jak na waszych zdjęciach. Zastanawiam się czy kostka masła to 200g tak jak obecnie w sprzedaży czy 250g jak dawniej. W smaku bardzo dobre.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też wreszcie skusiłam sie na te pieguski. Bardzo nam smakowały, szybko i łatwo sie je robi. Zdjeć nie zrobiłam niestety.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

moje pieguski miały niemiły posmak roztopionej margaryny i za bardzo wyczuwa się w nich smak sody. Chyba coś mi nie wyszło, bo wczesniejsze komentarze wskazują, że ciasteczka muszą być dobre.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

witam,a ja dzis zrobilam te ciasteczka i wszystkim smakowaly,masa swietnie sie lepila :D sody nie wyczuwalam tylko maslo troche. sa nieco tluste jak dla mnie.ale mimo wszystko dobre :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam pieguski...ale no nie wiem, strasznie czuć w nich margarynę. Dałam Kasię, tak jak autorka. Może jutro jak "odpoczną" będą lepsze. Narazie smakują średnio i nie przypominają w smaku sklepowych. Wyglądają jak wasze na zdjęciach, trzymalam się ściśle przepisu... :?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Znalazłem dziś ten przepis i od razu postanowiłem zrobić. Niestety nie byłem przygotowany i z powodu  małej ilości czekolady dałem orzechy włoskie, z orzechami mi nie smakowały. Następnym razem dodam więcej czekolady i użyję wiórek kokosowych oraz cukier trzcinowy gdyż te wyszły jak dla mnie za mało słodkie. Ogólnie to +1 kg na wadze więc muszę przystępować z kalorycznymi potrawami a już w planach miałem pizze :<.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.