ina12 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 2 szklanki mąki 1/2 szklanka piwa kostka margaryny Zimną, twardą margarynę z zamrażalnika zetrzeć na jarzynowej tarce, dodać makę i piwo, Wszystko razem wymieszać. Wykrawać ciastka foremkami, zależy od upodobania, można w środek nakładać dżem. Upiec w mocno nagrzanym piekarniku do zrumienienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Ineczko, ciasteczka są pyszne i szybkie do zrobienia. Ja taki sam przepis znalazłam w "Przepisach Czytelników" i korzystam z niego do dawna. Tylko podowiedz mi z tym dżemem, bo jak używam takiego ze sklepu to czasami lubi on się rozpływać na ciastkach? Polecam, Ju. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Justynko ja przepis mam z tego samego źródła co Ty, mam go już 14 lat. Trzeba nałożyć bardzo małą ilość dżemu, ale i tak on zawsze się rozpłynie na ciastkach, ale nie na całych i tym się nieprzejmuj, bo tak ma być. Dla nas one są też bardzo pyszne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behatka Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Kochana Ino! Mam pytanie - czy tym dżemem sklejać po dwa ciastka i piec, czy pojedynczo z dżemem? Proszę o odpowiedź, bo moja młodsza córka uwielbia kruche ciasteczka właśnie z dżemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Beatko ciastka te piecze się pojedyńczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo_23 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Halinko, czy w tym przepisiae na pewno nie ma żadnego jajka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Elmo ciasto jest bez jaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anna maria Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Piwoszki(czy) są rozkoszki na pewno spróbuję i na pewno napiszę po weekendzie! dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bietka1 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Ciasteczka te piekłam na święta, są pyszne.Ja zamiast dżemu faszeruje je marmoladą twardą wieloowocową lub wiśniową , nic sie nie rozpływa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novinha Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Pycha, właśnie wyjęłam z pieca. Do nadzienia użyłam truskawek z dżemu, po wyjęciu ciastka posypałam cukrem pudrem. Uwielbiam takie proste przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Zapowiadają się ciekawe ciasteczka.Jak ochłonę na pewno zrobię. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Bietka nie wiem dlaczego ja przeoczyłam ale teraz bardzo dziękuję Tobie i Novinhce za podzielenie się komentarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novinha Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Dzisiaj zrobiłam te ciastka inaczej, bo te z truskawkami już się znudziły. Rozwałkowywałam bardzo cieńko ciasto do którego dodałam pikantnej przyprawy do gyrosa i oregano. Z ciasta wycinalam kieliszkiem małym ciastka, kładłam na niektóre odrobinę ketchupu na inne sos czonkowy ze słoika, piekłam 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Wyszło ekstra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monik76 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Bardzo ciekawie je zrobiłaś . Też muszę tak wypróbować. Dziękuję :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.