Jolcia Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 SKŁADNIKI -podwójna pierś z kurczaka -3 łyżki ryżu parabolicznego -fix z Knora-Kurczak po włosku -ser żółty -naleśniki pikantne Piersi pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na oleju. Dodać szklankę zimnej wody i wsypać proszek fix. Dusić 10 minut często mieszając.Ryż ugotować i dodać do gotowej potrawki.Wymieszać i ostudzić. Na naleśnik położyć mały plasterek sera i łyżkę farszu. Zwijać jak krokiet,panierować w jajku,bułce tartej i piec na oleju.Do tego barszczyk czerwony i mamy pycha jedzonko. Nadaje się na obiad jak i na imprezkę. Ja piekę naleśniki na małej patelni.Z tego przepisu wychodzi ok 30.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BaskaW Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 No brzmi pysznie ale jak zrobić te pikantne naleśniki? TAk jak normalne tylko przyprawić papryką lub pieprzem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Tak BaskaW jak normałne tylko dodać ostrej papryki i soli. Ja naleśniki robię na samym mleku.Po podgrzaniu są mięciutkie. Krokieciki są naprawdę bardzo smaczne.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Jolcia zapowiada się ciekawie przepisik. Mój mąż mi tylko mówi rób,rób a ja będę jadł... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Ewa naprawde warto.Ostatnio byli u nas znajomi i zjadali się krokiecikami.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Zawsze kiedy naleśniaki mają mieć pikantne nadzienie, ciasto robię z piwem - pół piwa i pół mleka. Natomiast gdy są na słodko mieszam mleko z wodą gazowaną. Spróbujcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.