Sibi Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam Przy okazji porządków odnalezliśmy dawno zapomniany zakup(chyba jeszcze z czechosłowacji),jest to aluminiowa rura z jednej strony zamknieta, a drugą stronę zamyka się metalowym talerzykiem dociskanym dosyć mocną sprężyną i plastykową pokrywą. Prawdopodobnie miało toto służyć do przygotowywania mięsa w kąpieli wodnej(plastykowa pokrywa). Próbowałem improwizować na święta tj. gulaszowe kawałki wieprzowiny i wołowego zapeklowane trzymałem w kąpieli wodnej około 4 godziny ,puściło dużo soku i wyszło (a raczej zostało wydłubane)zwarte ale bardzo suche. Gdyby ktoś miał jakieś przepisy na to cudo byłbym szalenie wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 ...aluminiowa rura z jednej strony zamknieta, a drugą stronę zamyka się metalowym talerzykiem dociskanym dosyć mocną sprężyną i plastykową pokrywą... Takie coś jest też w kuchni mojej mamy, i dawno dawno już tego nie używała - jest to schowane głęboko w szafce, więc może o tym nawet zapomniała, a może przepisów już nie pamięta :razz:??: ale wiem, że mięsko z tego czegoś wychodziło bardzo dobre... więc i ja podpisuję się pod prośbą Sibi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sibi Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Witam. Z ogromu przepisów na wykorzystanie wyżej wymienionej rury wnioskuje iż użytkownikami forum jest sama młodzież. A co mi tam ten przepis jeśli tylko możecie czuć się młodo. To ja też odmłodnieję i zapomne że widziałem tę rzecz , a co to ja miałem napisać?,o proszę już działa. Pozdrawiam coraz młodszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 :) :( :) ...może to forum ma w sobie jakąś tajemniczą moc :grin: :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Pewnie że ma:po pierwsze-najwspanialszych i najwyrozumialszych administratorów w necie,po drugie -tu wszyscy czujemy się młodo! Atmosfera przecudowna i taka rodzinna,to forum to nałóg ale tylko w pozytywnym znaczeniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aida Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Też mam taką rurę w szafie, hasło głosi że służy do domowego wyrobu szynki, kiedyś zaraz po jej dostaniu zrobiłam szynkę według dołączonego przepisu ale to było suche niesmaczne i w dodatku koloru szarego bo nie miałam preparatów do peklowania a przecież chodziło o to aby to było swojskie, domowe zdrowe. Nie żałujcie, moim zdaniem nie ma czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.