Skocz do zawartości

Gotowane Mięsko


Sibi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Przy okazji porządków odnalezliśmy dawno zapomniany zakup(chyba jeszcze z czechosłowacji),jest to aluminiowa rura z jednej strony zamknieta, a drugą stronę zamyka się metalowym talerzykiem dociskanym dosyć mocną sprężyną i plastykową pokrywą. Prawdopodobnie miało toto służyć do przygotowywania mięsa w kąpieli wodnej(plastykowa pokrywa). Próbowałem improwizować na święta tj. gulaszowe kawałki wieprzowiny i wołowego zapeklowane trzymałem w kąpieli wodnej około 4 godziny ,puściło dużo soku i wyszło (a raczej zostało wydłubane)zwarte ale bardzo suche. Gdyby ktoś miał jakieś przepisy na to cudo byłbym szalenie wdzięczny. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...aluminiowa rura z jednej strony zamknieta, a drugą stronę zamyka się metalowym talerzykiem dociskanym dosyć mocną sprężyną i plastykową pokrywą...

Takie coś jest też w kuchni mojej mamy, i dawno dawno już tego nie używała - jest to schowane głęboko w szafce, więc może o tym nawet zapomniała, a może przepisów już nie pamięta :razz:??: ale wiem, że mięsko z tego czegoś wychodziło bardzo dobre... więc i ja podpisuję się pod prośbą Sibi ;)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam. Z ogromu przepisów na wykorzystanie wyżej wymienionej rury wnioskuje iż użytkownikami forum jest sama młodzież. A co mi tam ten przepis jeśli tylko możecie czuć się młodo. To ja też odmłodnieję i zapomne że widziałem tę rzecz , a co to ja miałem napisać?,o proszę już działa. Pozdrawiam coraz młodszy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pewnie że ma:po pierwsze-najwspanialszych i najwyrozumialszych administratorów w necie,po drugie -tu wszyscy czujemy się młodo! Atmosfera przecudowna i taka rodzinna,to forum to nałóg ale tylko w pozytywnym znaczeniu!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Też mam taką rurę w szafie, hasło głosi że służy do domowego wyrobu szynki, kiedyś zaraz po jej dostaniu zrobiłam szynkę według dołączonego przepisu ale to było suche niesmaczne i w dodatku koloru szarego bo nie miałam preparatów do peklowania a przecież chodziło o to aby to było swojskie, domowe zdrowe. Nie żałujcie, moim zdaniem nie ma czego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.