Skocz do zawartości

Sałatka Z Tuńczyka Na Cytrynowo


ina12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

puszka tuńczyka w oleju 2 duże cytryny 1 pomarańcza łyżka likieru pomarańczowego mała cebulka jedna papryka zielona i czerwona 3-4 łyżki majonezu sól, cukier, pieprz szczypta gałki muszkatałowej i papryki w proszku Tuńczyka odsączyć. obraną pomarańczę z usuniętymi pestkami, pokroić w kostkę i wymieszać z likierem. Cebulkę i paprykę drobno posiekać. Do tuńczyka dodać cebulę, paprykę, majonez, sok z jednej cytryny, pomarańczę i przyprawy. Wydrążone połówki cytryn napełnić masą z tuńczyka. Udekorować według własnego uznania. Sałatka również wydąda ładnie w salaterce, ale w połówkach wydrążonych cytryn bardziej orginalnie i jeszcze do tego apetycznie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.