agatka Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2004 proszę o stary przepis na czekoladę z mleka w proszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Losiu Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2005 A do czego chcesz tą czekoladke wykożystac? Określ dokladnie cel (andrut, do spożycia, na ciepło?). Jak coś to znam czekolade do wafla ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvi Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 Hej! Myślę, że to wyśmienity przepis na czekoladę, wystarczy ją tylko odstawić do chłodnego miejsca i ..... Oto on: -1 szkalnka mleka -1 margaryna -1,5 szklanki cukru kryształu (można mniej) -kakao do smaku -3/4 opakowania mleka w proszku, w przypadku granulowanego mleka będą grudki, ale też dobre Margarynę rozpuścić w mleku wraz z cukrem, na małym ogniu. Po rozpuszczeniu dodać kakao. Zagotować. Po wystygnięciu powoli dodawać mleko w proszku, stale mieszając. Ale już tego nie podgrzewać. Wylać na płaskei niskie naczynie np. jakąś tackę. Czym więcej mleka w proszku tym czekolada będzie twardziejsza. Po ostygnięciu pozostaje już tylko pokroić i życzyć smacznego. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.