Skocz do zawartości

czekolada


agatka

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...

Hej! Myślę, że to wyśmienity przepis na czekoladę, wystarczy ją tylko odstawić do chłodnego miejsca i ..... Oto on: -1 szkalnka mleka -1 margaryna -1,5 szklanki cukru kryształu (można mniej) -kakao do smaku -3/4 opakowania mleka w proszku, w przypadku granulowanego mleka będą grudki, ale też dobre Margarynę rozpuścić w mleku wraz z cukrem, na małym ogniu. Po rozpuszczeniu dodać kakao. Zagotować. Po wystygnięciu powoli dodawać mleko w proszku, stale mieszając. Ale już tego nie podgrzewać. Wylać na płaskei niskie naczynie np. jakąś tackę. Czym więcej mleka w proszku tym czekolada będzie twardziejsza. Po ostygnięciu pozostaje już tylko pokroić i życzyć smacznego. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.