bernadettt Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 SKłADNIKI: 1 główka białej kapusty, 2 papryki zielone, 2 duże marchewki, 2 średnie cebule(wedle uznania) NA "SOS": 3/4 szklanki oleju sałatkowego lub oliwy z oliwek, 3/4 szklanki octu, 1/3 szklanki cukru, pełna łyżka soli, trochę pieprzu(wedle uznania) WYKONANIE: Kapustę poszatkować,paprykę pokroić w "paseczki", marchewke obrać i zetrzeć na drobnej tarce, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę lub poszatkować w tzw. "piórka". Składniki "sosu" zagotować w garnku i gorącą zalewą zalać składniki surówki,wymieszać i ugnieść,żeby puściła soki. Surówkę dobrze jest przygotować przynajmniej dzień wcześniej,najlepsza jest na 2-3 dzień,gdy wszystko się "przeżre". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysia50 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 zrobiłam tą surówkę jest bardzo smaczna i szybko się robi dzięki za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernadettt Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Cieszę się,że Ci smakuje Krysiu :razz: :razz: :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.