Skocz do zawartości

Galantyna Z Kurczaka


monisia

Rekomendowane odpowiedzi

kochani wpisuje przepis na galantykne ale zaznaczam,ze jest to ..no troszke wyzszy stopień trudności :arrow: podaje wszystko po kolei i wklejam fotki dla łatwiejszego wykonania i zycze powodzenia..polecam do galarety podczas przygotwywania plateów np ;-) albo jako zakąske :arrow: 1 kurczak 2 jajka papryki kolorowe 5dkg sera żółtego 1 cieńka parówka kurczaka obieramy ze skóry tak,żeby skóra została w calości ( dziórki beda tylko w miejscu skrzydełek), nastepnie trzeba wyluzowac kurczaka,znaczy odciąc mięso od kości.(Kosci wykozystujemy pózniej na zupke) mieso zmielić  przyprawic tylko sola i pieprzem. w między czasie z jajek usmazyc omlet.wystudzić go. na stole rozkładamy skóre z kurczaka na nia nakładamy farsz ze zmielonego miesa,i na to mieso kładziemy wystudzony omlet.i teraz tak-na omlet pokrojone kolorowe paryczki,ser w kostke i parówke. wszystko bardzo szczelnie rolujemy a następnie zawijamy w gaze i związujemy jak ba;eron.gotujemy 1,5godz w rosołku z kostki po ugtowaniu wyjąc wystudzic i dpier zdjąc sciereczke. doskonale nadaje sie do galarety lub jako dodatek..do kolacjii. rewelacyjnie smakuje z sosem remulade... -sos.. majonez ogórki konserwowe szczypiorek jajko smietana wszystko pokroic w kosteczke i wymieszac.doprawić do smaku..polewac sosem porcje galantynki.... pracochłonne ale bardzo dobre :arrow:

post-4742-1171051229_thumb.jpg

post-4742-1171051241_thumb.jpg

post-4742-1171051255_thumb.jpg

post-4742-1171051267_thumb.jpg

post-4742-1171051290_thumb.jpg

post-4742-1171051304_thumb.jpg

post-4742-1171051319_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepięknie wygląda gaza chyba potrzebna do zachowania kształtu i żeby nic nie uciekło dobrze myślę tak sobie pomyślałam czy uda się zrobić bez gazy ale to chyba nierealne.MONISIA bardzo ciekawy przepis podrzuciłaś napewno kiedyś wypróbuję. ;-)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.