monisia Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 kochani wpisuje przepis na galantykne ale zaznaczam,ze jest to ..no troszke wyzszy stopień trudności :arrow: podaje wszystko po kolei i wklejam fotki dla łatwiejszego wykonania i zycze powodzenia..polecam do galarety podczas przygotwywania plateów np ;-) albo jako zakąske :arrow: 1 kurczak 2 jajka papryki kolorowe 5dkg sera żółtego 1 cieńka parówka kurczaka obieramy ze skóry tak,żeby skóra została w calości ( dziórki beda tylko w miejscu skrzydełek), nastepnie trzeba wyluzowac kurczaka,znaczy odciąc mięso od kości.(Kosci wykozystujemy pózniej na zupke) mieso zmielić przyprawic tylko sola i pieprzem. w między czasie z jajek usmazyc omlet.wystudzić go. na stole rozkładamy skóre z kurczaka na nia nakładamy farsz ze zmielonego miesa,i na to mieso kładziemy wystudzony omlet.i teraz tak-na omlet pokrojone kolorowe paryczki,ser w kostke i parówke. wszystko bardzo szczelnie rolujemy a następnie zawijamy w gaze i związujemy jak ba;eron.gotujemy 1,5godz w rosołku z kostki po ugtowaniu wyjąc wystudzic i dpier zdjąc sciereczke. doskonale nadaje sie do galarety lub jako dodatek..do kolacjii. rewelacyjnie smakuje z sosem remulade... -sos.. majonez ogórki konserwowe szczypiorek jajko smietana wszystko pokroic w kosteczke i wymieszac.doprawić do smaku..polewac sosem porcje galantynki.... pracochłonne ale bardzo dobre :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monisia Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 dalsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanti Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Wygląda jak małe dzieło sztuki. A w smaku napewno przepyszne. Aż mi ślinka cieknie ,napewno kiedyś zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Przepięknie wygląda gaza chyba potrzebna do zachowania kształtu i żeby nic nie uciekło dobrze myślę tak sobie pomyślałam czy uda się zrobić bez gazy ale to chyba nierealne.MONISIA bardzo ciekawy przepis podrzuciłaś napewno kiedyś wypróbuję. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Kiedyś jadłam taka galantynę i przyznam, że jest to poprostu "niebo w gębie". Sama jeszcze nigdy nie robiłam, ale kto wie może się skuszę...Wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Gratulacje! Świetny przepis i dołaczone zdjęcia. Teraz dokładnie krok po kroku będę wiedziała, jak tę potrawę wykonać. Dzięki, Monisiu! :arrow: ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monisia Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 fajnie że wam sie podoba :arrow: nie jest proste ale uwiezcie mi..warte zachodu ;-) pamietajcie o sosie remulade ,dodaje niepowtarzajnego smaku :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.