Skocz do zawartości

Wołowina W Piwie


an69

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebne produkty:

-ok 75 dkg karkówki wołowej

-4 spore cebule ( pokrojone w plastry i uduszone z solą i pieprzem )

-ziele ang., pieprz ziarnisty,kilka listków laurowych

-2-3 ząbki czosnku

-1-2 piwa

-musztarda

Karkówkę pokroić w plastry,ułożyć w rondelku, dodać przyprawy i czosnek.NIE SOLIĆ!!Zalać piwem.

Dusić do miękkości w razie potrzeby dolewając piwo ( mięsko powinno być w miarę przykryte zalewą ).

Mięso ułożyć na półmisku,posolić,posmarować musztardą.Na całości ułożyć uduszoną gorącą cebulę.

Można podawać z ziemniaczkami i surówką , ale doskonałe również danie na zimno jako przystawka.

Przepis dostałam lata temu od znajomej.Polecam i czekam na opinie.

( Nie dawajcie innej wołowiny,nie będzie taka miękka i smaczna )

An69

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.