ulinek77 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Polędwica w sosie kminkowym - polędwiczka - cebula - 1 łyżeczka kminku - 2 łyżki śmietany - sól, pieprz ziołowy i naturalny - vegeta - ziele angielskie - mąka Polędwiczkę pokroić i rozbić jak na schabowe. Każdy plaster dokładnie posypać solą i pieprzem, po czym obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. W garnku zagotować wodę i dodać cebulkę pokrojoną w piórka, następnie wrzucić do garnka podsmażone polędwiczki. Dodać kminek i przyprawić do smaku. Gotować wszystko przez 40 minut mieszając. Na koniec odstawić z ognia i dodać śmietanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 a czemu aż tyle trzeba gotować?polędwiczka jest mięciutka a jeszcze obsmażona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulinek77 Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 No cóż - uważam, że lepiej pogotować. to ważne. W mairę gotowani mięsko nabiera lepszego smaku. należy gotować na wolnym ogniu. polecam schab po włosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.