gabi-ostra Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 5 cienkich parówek 5 plastrów(cienkich) boczku parzonego 5 słupków żółtego sera(ciut krótszych niż parówki) przyprawy do posypania-co kto lubi-ja na przykład używam tymianku W parówkach zrobić wzdłuż nacięcia,tak żeby powstały kieszonki.W każdą kieszonkę włożyć słupek sera i tak przygotowane parówki owinąć spiralnie boczkiem,na brzegach przypinając wykałaczkami.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać przyprawami i zapiekać aż do zrumienienia boczku.Świetnie nadaje się to danie na imprezy jako coś na gorąco.Można przygotować wcześniej i póżniej tylko zapiec.A przecież zbliżają się ostatki :( :) :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Robiłam już parę razy takie parówki. Pyszne. Ja osobiście ich nie jadam ( dieta ), :( ale gościom czasami je serwuję. Pozdrawiam. Renata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Ej tam Renatko ale w ostatki to trzeba się najeść żeby na cały Post wystarczyło.A do tego zimne piwko mniaaaaaaaam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.