Justyna.K Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Witajcie jakie są wasze sposoby na nasączenie biszkopta może mi coś podpowiecie :wink: Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Justynko-to zależy jakie robię ciasto,czasem nasączam placek cappucino,czasem herbatą z cytryną i alkoholem,czasem kawą rozpuszczalną albo rozpuszczonymi we wrzątku landrynkami owocowymi. Sprawdza się też sok z kartonu-musisz dopasować rodzaj ponczu do smaku ciasta. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Witaj Justynko! A więc: np. Napar z kawy posłodzony lekko + rum ;cherbata z cukrem +alkohol do smaku; sok ananasowy z puszki + alkohol, itd...... Można bez alkoholu, zależy kto będzie konsumował ciasto, ale z jego dodatkiem lepsze. Pozdrawiam. :wink: :wink: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Dzieki chcę nasączyć biszkopt do tortu a przełożę go masą szkiełka podała je ewa1 w giełdzie przepisów zobaczę co z tego wyjdzie :wink: Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Proszę Cię Justynko, napisz potem jak wyszła Ci ta masa, bo jeszcze jej nie robiłam a było wiele pozytywnych komentarzy na jej temat. Pa :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 sama jestem ciekawa ale robię ją dopiero jutro dziś upiekę sobie biszkopty :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewa1 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Witaj Justynko! Cieszę się, że chcesz wypróbować tę masę. Ja do tej masy biszkopta nie nasączam, bo jak postoi to samo z siebie zrobi sie wilgotny. Jeśli chcesz, nasącz, ale ja nigdy tego nie robię. Uprzedzam na masę masło lub dobrą margarynę, bo "byle jaka" się zważy. Powodzenia! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Witaj EWA w zamrażalniku mam masło jak nie zapomnę wyciągnąć to będzie ok a nadała by się kasia do tej masy??? Kochani biszkopty mi wyszły jak marzenie pierwszy raz takie wysokie huuuuuuuuuuura :wink: Ale mase do ozdoby schrzaniłam zabarwiłam ją sokiem z burakiem ale nie podobała mi się i poszła w kosz więc muszę wymyśleć co innego :wink: pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Mam pytanie dot.biszkoptu. Czy już jest na forum przepis na biszkopt z proszków budyniowych? Jesli nie, to napiszę Ps. Adminie, brakuje mi tu boxa do takich właśnie luźnych pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 JUSTHI chyba nie ja pierwsze słysze napisz napewno się komuś przyda w słodkościach oczywiście :wink: pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewa1 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Margaryna Kasia? Oczywiście! Bo to chyba najlepsza z margaryn. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Ja natomiast posiadam przepis na biszkopt kisielowo - budyniowy, z mąki kukurydzianej, kukurydzianej i ziemniaczanej i na samych białkach. Justhi proszę podaj przepis. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.