justhi Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 6 jajek 3 budynie śmietankowe b/c 1 szk. cukru szczypta proszku do pieczenia 0,5 szk. mąki Piana z białek+żółtka z cukrem+proszki budyniowe, mąka, proszek do pieczenia. Upiec. Biszkopt ma ładny kolor i smakuje ciekawie. Ups, Miłe Panie, zapomniało mi się o tej pół szklance mąki, gdy pytałam czy go wstawić. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Witaj Justi! Czy ten biszkopt wykonuje się podobnie jak tradycyjny, tzn. najpierw ubija się białka + cukier, potem dodaje się żółtka, itd.... ? Czy po upieczeniu i wystudzeniu trzeba go nasączać, czy też sam w sobie jest on wilgotny ? Ciekawy przepis, muszę go koniecznie wypróbować. Dziękuję Justi i pozdrawiam Cię cieplutko. Renata :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Upieklam właśnie ten biszkopt,do ubitej piany wsypałam cukier a potem dawałam po 1 żółtku miksując,potem wsypałam budynie waniliowe i mąkę z proszkiem i ręcznie wymieszałam. Biszkopt nie opadł i ładnie wyrósł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witajcie!! Robię go jak zwykły biszkopt. Kiedyś gdzieś usłyszałam, że zaraz po upieczeniu biszkopt należy wypuścić z rąk na podłogę... Huk straszny :razz: Ten dziwny zabieg ma powodować, że opadnie tyle ile ma opaść i nic więcej. W moim przypadku jest to skuteczne, ponieważ zawsze miewałam zakalec. Do tego wujek polecił mi wstawianie biszkoptu do piekarnika nagrzanego do 220 st.C. Nie wiem, który z tych dwóch powodów jest przyczyną moich ładnych biszkoptów. Nie zamierzam tego sprawdzić i stosuję obie metody. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anka2481 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Cześć! Mam pytanie odnośnie biszkoptu z budyniem.Co się robi z tymi wszystkimi składnikami?i czy do tego biszkoptu pasuje miętowa masa? bo mam też spisany biszkopt z masą miętową.Ktoś napisał że biszkopt z budyniem z forum i do tego masa miętowa więc ja zrozumiałam że o ten biszkopt chodzi.Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.