Skocz do zawartości

Kurczak po włosku


Gość Agusia8207

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agusia8207

SKŁADNIKI: 4 filety 4 dojrzale pomidory lub pół puszki pomidorów puszka kukurydzy 2 cebul2 10 dag pieczarek zielona papryka 8 łyżek oliwy sól, pieprz, sok z cytryny, estragon , bazylia(najlepiej świeża ale nie koniecznie) - wg. uznania 1-2 ząbki czosnku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mieso umyć, natrzeć solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, i estragonem.Pokroić w dużą kostkę. Cebulę oczyścic, pokroic w plasterki. Małe pieczarki zostawić w całości, doże podzielić na ćwiartki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroic w paseczki. Na patelni podsmażyć mięso. Dodać cebulę, paprykę, pieczarki i smażyć aż sos odparuje. Pod koniec dodać kukurydzę i pomidory (ćwiartki). Doprawic solą i pieprzem. Posypać świeżą bazylią (lub suszoną). Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.