Gość Agusia8207 Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2004 SKŁADNIKI: 4 filety 4 dojrzale pomidory lub pół puszki pomidorów puszka kukurydzy 2 cebul2 10 dag pieczarek zielona papryka 8 łyżek oliwy sól, pieprz, sok z cytryny, estragon , bazylia(najlepiej świeża ale nie koniecznie) - wg. uznania 1-2 ząbki czosnku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mieso umyć, natrzeć solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, i estragonem.Pokroić w dużą kostkę. Cebulę oczyścic, pokroic w plasterki. Małe pieczarki zostawić w całości, doże podzielić na ćwiartki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroic w paseczki. Na patelni podsmażyć mięso. Dodać cebulę, paprykę, pieczarki i smażyć aż sos odparuje. Pod koniec dodać kukurydzę i pomidory (ćwiartki). Doprawic solą i pieprzem. Posypać świeżą bazylią (lub suszoną). Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.