amelia1 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Składniki: 50 dag chudej wieprzowiny bez kości (szynki, łopatki, schabu) mąka oliwa sól, pieprz, czerwona papryka, oregano( po łyżeczce) 1 por 1 cebula 1 czerwona papryka szklanka bulionu( ja dałam grzybowy) 50 dag makaronu świderki Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki, obtoczyć lekko w mące, podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Por umyć, osączyć, pokroić w krążki, paprykę pokroić w paski, cebulkę pokroić w drobną kostkę. Warzywa dodać do mięsa, podsmażyć jeszcze 3 minuty, przyprawić i zalać bulionem. Dusić do momentu, aż wszystko będzie miękkie. Makaron ugotować al'dente (na pół miękko), odcedzić, wymieszać z mięskiem, lub wyłożyć na talerz i polać mięskiem. Gorąco polecam Smacznego Przepis mam z książki Przyjacółki "Kuchnia Polska", ale troszkę go zmieniłam, danie jest super, sami zresztą oceńcie. Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Witaj Amelio! Uważam że mogę podać rownież z ziemniakami ze względu na tatę, oprócz nitek innego makaronu nie je. Jaką paprykę dodać w proszku słodką, czy ostrą?, ja tą potrawę napewno zrobię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Witaj Ineczko!!! Ja dodałam paprykę ostrą, ale uważam, że można dać słodką. Jeżeli chodzi o danie to myślę, że z ziemniaczkami też będzie super, w końcu to mięsko i z ryżem myślę też będzie dobre. Mam nadzieję, że Ci będzie smakowało :wink: Pozdrawiam i gorące buziaki Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Witaj Amelio! Potrawę tą miałam dzisiaj na obiad podaną z ziemniakami, dodałam papryki ostrej w mniejszej ilości. Bardzo nam to danie smakowało, będę robiła częściej i nawet wtedy jeżeli będę się spodziewać gości to podam z makaronem albo z ryżem. Polecam wszystkim warto spróbować, a Tobie Amelio dziękuję za świetny przepis. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Witaj Ineczko!!! Bardzo się cieszę, że smakowało Ci to danie :grin: :grin: , mi także posmakowało i często je robię, ale z makaronem, z ziemniakami jeszcze nie jadłam, ale jak Tobie smakuje to znaczy, że jest super. Pozdrawiam i gorące buziaczki Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Droga Amelio 1 zrobiłam to danie i super nam smakowało dziękuje za dobry przepis :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Witaj Wiolu!!! Bardzo się cieszę się, że danie smakowało :grin: Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Witaj Amelio!!! Dziekuje za swietny przepis. Pozdrawiam serdecznie. :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Cieszę się Elu, że Ci się przepis spodobał i życzę smacznego!!! Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AniaOli Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Amelio! Bardzo dziekuje za przepis, obiadek przepyszny wszystkim straaasznie smakowal i przepisuje go do mojego jeszcze cienkiego:) zeszytu. Troszke tylko rozmiekla mi papryka wiec nastepnym razem spróbuje ja podsmazyc a do duszenia dodac troszke pózniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Witaj AniaOli!!! Cieszę się bardzo, że Smakował Wam obiadek, papryczkę możesz podsmażyć tak jak mówisz, myślę, że będzie tak samo dobre, co do zeszyciku, zobaczysz jak szybko się zapełni smakowitymi przepisami, tak jak i mój zeszycik, jeszcze niedawno był cieeeniuteńki, a teraz.... lepiej nie mówić :razz: Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.